EloMEntorin Elon ihmettelyä – Olenko minä oman elämäni Oy Yritys Ab

Kuinka voi elämä junnata koko ajan paikallaan? Yritän mennä eteenpäin ja muuttaa elämääni, mutta aina vain yritykseni lopahtaa tai se hiipuu pikku hiljaa. Yritänkö liikaa vai mikä siinä mättää? Miten asenteeni suoritukseeni tai elämänmuutokseeni vaikuttaa? Olen jo väsynyt pelkkään yrittämiseen, haluaisin päästä eteenpäin!

Sana ”yrittäminen” tarkoittaa minulle monenlaisia asioita. Voin olla yksityisyrittäjä, naisyrittäjä, perheyrittäjä. Toisaalta yrittäminen jokapäiväisessä elämässä tarkoittaa, että yritän uudestaan opetellessani jotakin uutta. Voin myös yrittää olla parempi ihminen, äiti, puoliso, sisko, ystävä, ammattilainen tai vaikka kierrättäjä. Tai yritän saada jonkin elämäntapamuutoksen aikaan.

Reilut kymmenen vuotta sitten viisas NPL -mentorini otti esille termin ”Oy Yritys Ab”. Se herätti paljon ajatuksiani silloin ja huomaan, että se edelleen herättää ajatuksia ja pohdintoja minulle. Olenko minä oman elämäni Oy Yritys Ab?

Olen hyvä eri asioiden yrittämisessä; tykkään kokeilla uutta ja haastaa itseäni. Tähän taustalla voi olla se, että lähipiirissäni on aina tehty paljon asioita itse. Usein myös yrityksen ja erehdyksen kautta . ”Yritä uudestaan!” ”Yrittänyttä ei laiteta!” Nuo sanat ovat tuttuja minulle. Ne ovat positiivisia ja vievät eteenpäin uusien taitojen opettelussa. Hyvä niin!

Kuitenkin jonkun uuden elämäntavan tai -asenteen omaksumisen yrittäminen jauhaa minulla paikallaan. Aina kun yritän tehdä jonkun asian paremmin tai yritän muuttaa jotakin toimintaani tai tapaani, niin huomaan ettei se loppujen lopuksi onnistunutkaan. Olin keskittynyt yrittämiseen ja aina vain yrittänyt uudelleen ja uudelleen.

Joskus voi tuntua, että yritän koko ajan muuttaa jotakin yhtä ja samaa elämässäni siinä kuitenkaan koskaan onnistumatta.

Huomaan ihmetteleväni kuinka joku toinen on tuossa minulle niin haasteellisessa asiassa onnistunut? Onko hän tehnyt jotakin toisin? Mitä muuta hän on tehnyt kuin yrittänyt aina vaan uudestaan? Aivan kuin aivoni olisivat jääneet jumiin yrittämisen tasolle ja valmista ei synny tai tulokseen en pääse. Yrittämiseni ja puskemiseni ei ole kestävää.

Toistuvan yrittämisen ja epäonnistumisen tarkoituksena on ilmeisesti vain viivästyttää itse tapahtumaa ja saada minut oppimaan tuona aikana jotakin itsestäni. Tähän voisi päteä vanha sanonta: ”Kaikella on aikansa.”

Yritin monen vuoden ajan aloittaa yrittämisen, siis yksityisyrittämisen. Yritin keksiä sopivaa ajankohtaa siihen. Yritin löytää sopivat syyt luottaa itseeni ja tekemiseeni. Yritin kehitellä kaikenlaisia malleja yritykseni ympärille. Yritin voimallisesti löytää täydellistä toteutustapaa.

En kuitenkaan pystynyt pysähtymään aidosti asian äärelle.

Sitten tuli elämääni yllättävä muutos ja minun oli tehtävä päätös – jäänkö tyhjänpäälle vai harppaanko tuntemattomaan? Tämä pysäytti minut. Ja päätös oli selvä! Niinpä siltä istumalta perustin yrityksen. Tuohon tarvittiin ulkopuolinen tapahtuma, jotta uskalsin toteuttaa sen, mikä oli pitkään ollut yrittämisenasteella. Kiitos siitä, sillä silloin en enää yrittänyt toteuttaa unelmaani, vaan tein sen.

Siis, jospa jättäisin yrittämisen ja vain keskittäisin jatkossakin kaiken huomioni suoraan siihen toimintaan mitä olen koko ajan yrittänyt tehdä. Muovaan ajatuksissani millaisen lopputuloksen haluan ja kuvittelen itseni konkreettiseen tilanteeseen, jolloin tämä haaveasia elämässäni on jo totta. Keskityn tähän hyvään ja positiiviseen olotilaani ja annan itselleni luvan toimia luovasti.

Minun on keskityttävä itseeni ja kuunneltava mitä todella haluan elämässäni viedä eteenpäin.

Parasta näköjään on, että en enää yrittämällä yritä mitään. Pysähdyn, kuuntelen itseäni ja teen suoraan sitä, mikä siinä tilanteessa tuntuu kaikkein parhaimmalta. Ja hyväksymällä sen, että elämässä on erilaisia päiviä ja öitä, erilaisia tilanteita ja tapahtumia. Tärkeintä minulle on muistaa, ettei minun tarvitse yrittää tehdä asioita. Minä vain kuuntelen itseäni ja teen ne nyt! Tai sitten teen ne huomenna 😉

Olen kiitollinen kaikesta siitä mitä olen, teen ja tunnen. Enempää ei tarvitse yrittää!

Onko sinulla joku asia elämässäsi mikä junnaa paikallaan? Voisiko siihen löytää erilaisen katsantokannan? Voisitko kuunnella rauhassa itseäsi ja muuttaa tavan jolla etenet? Voit lopettaa puskemisen ja pakkoyrittämisen. Kokeile, se voi yllättää sinut ja niinpä et ole enää oman elämäsi Oy Yritys Ab vaan aivan jotain muuta!

Pysähtymistä, itsensä kuuntelua ja uuden oppimista päivääsi!

Anne ❤ EloMEntorisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: