Blogi

EloMEntorin Elon ihmettelyä -blogi

EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvintoimiva suolisto osa 3

Tämä on ”onni on hyvintoimiva suolisto” teeman kolmas kirjoitukseni. Kaksi aikaisempaa käsittelivät jo aikaa sitten henkisen hyvinvoinnin fysiologisia vaikutuksia suoliston terveyteen ja henkisen hyvinvoinnin välillisiä, käyttäytymiseemme liittyviä tekijöitä. Tässä osiossa tuon esille omaa pohdintaani ajatteluni ja tunteitteni vaikutuksesta suolistoni vointiin henkisen hyvinvointini voimistumisen kautta. Mielestäni henkinen hyvinvointi merkitsee itse valitsemaani elämänkatsomusta tai elämäntapaa, joka vaikuttaaJatka lukemista ”EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvintoimiva suolisto osa 3”

EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 2

Ensimmäisessä aihetta käsittelevässä kirjoituksessani tarkastelin onnemme olemusta hyvinvoivan suoliston muutamien fysiologisten tekijöiden kautta. Nyt paneudun aiheeseen kuinka henkisen hyvinvoinnin lisääntyminen vaikuttaa meidän käyttäytymiseemme ja kuinka se sitä kautta vaikuttaa suolistomme terveyteen. Sillä edelleen keskiössä on toteamus ”onni on hyvinvoiva suolisto”. Pysähtyminen itsensä äärelle Syventäessäsi henkistä hyvinvointia elämässäsi tarkoittaa se sitä, että ensimmäiseksi pysähdyt itsesi äärelleJatka lukemista ”EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 2”

EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 1

Viettäessäni aikaa yli ysikymppisen äitini kanssa, huomaan, kuinka samanlaisia olemme. Vatsamme toiminta tai pikemminkin toimimattomuus saattaa laittaa elomme ja olomme sekaisin muutamaksi päiväksi. Jos sen sulkee pois ajatuksistaan ja käyttäytymisestään, eikä pysähdy huomioimaan sitä, tilanne vaikeutuu. Huonon vatsantoiminnan pitkittymisen myötä alkaa auringonpaisteen huomioiminen vähentyä ja linnunlaulua ei enää tule kuultua. Nauru ei oikein irtoa, silläJatka lukemista ”EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 1”

%d bloggaajaa tykkää tästä: