Blogi

EloMEntorin Elon ihmettelyä -blogi

EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 2

Ensimmäisessä aihetta käsittelevässä kirjoituksessani tarkastelin onnemme olemusta hyvinvoivan suoliston muutamien fysiologisten tekijöiden kautta. Nyt paneudun aiheeseen kuinka henkisen hyvinvoinnin lisääntyminen vaikuttaa meidän käyttäytymiseemme ja kuinka se sitä kautta vaikuttaa suolistomme terveyteen. Sillä edelleen keskiössä on toteamus ”onni on hyvinvoiva suolisto”. Pysähtyminen itsensä äärelle Syventäessäsi henkistä hyvinvointia elämässäsi tarkoittaa se sitä, että ensimmäiseksi pysähdyt itsesi äärelleJatka lukemista ”EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 2”

EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 1

Viettäessäni aikaa yli ysikymppisen äitini kanssa, huomaan, kuinka samanlaisia olemme. Vatsamme toiminta tai pikemminkin toimimattomuus saattaa laittaa elomme ja olomme sekaisin muutamaksi päiväksi. Jos sen sulkee pois ajatuksistaan ja käyttäytymisestään, eikä pysähdy huomioimaan sitä, tilanne vaikeutuu. Huonon vatsantoiminnan pitkittymisen myötä alkaa auringonpaisteen huomioiminen vähentyä ja linnunlaulua ei enää tule kuultua. Nauru ei oikein irtoa, silläJatka lukemista ”EloMEntorin Ihmettelyä – Mitä onni on – hyvinvoiva suolisto osa 1”

EloMEntorin Elon ihmettelyä – Lumoava luontoyhteys

Luonto on mieletön, ikiaikainen, viisas, kaunis, rikas ja niin tärkeä meille ihmisille ja myös eläimille. Meitä on kuitenkin moneksi. Jotkut halajavat luonnonhelmaan aina kun vain suinkin on mahdollista tai toisille onnenpekoille se on työympäristönä. Jotkut taas karttavat sitä viimeiseen asti peläten punkkeja, susia, karhuja tai vaikkapa hyttysiä. Kuitenkin parin viime vuoden aikana luonto on alkanutJatka lukemista ”EloMEntorin Elon ihmettelyä – Lumoava luontoyhteys”

%d bloggaajaa tykkää tästä: