Kuka on EloMEntor?

Olen Sinut kokonaisvaltaisesti kohtaava fysioterapeutti. Kolmenkymmenen fysioterapiavuoden aikana olen täydentänyt osaamistani askel askeleelta laajemmaksi. Käytän hoidoissani, ohjauksissani ja mentoroinneissani soljuvasti kaikkea sitä, mitä uutta olen elämäni varrella omaksunut niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisesti.

Minun muuntuvan mielenkiinnon matkani

Elämä on jatkuva virta, johon tulee uusia pyörteitä kaarteen takaa. Pyörteet voivat joskus hukuttaa alleen, mutta se herättää sinut. Toisinaan ne taas pitävät lempeässä syleilyssään ja näyttävät maailman ihmeitä ja kauneutta. Onneksi mikään ei ole pysyvää tai paikalleen jämähtänyttä. Liikettä ja ajatustenvirtaa, läsnäoloa ja pysähtymistä on just niinkuin pitää olla tässä ja nyt. Sellainen on ollut minun matkani tähän saakka.


Pohjalla pirteä pohjois-karjalaisuus

Juureni ovat muotoutuneet Pohjois-Karjalan pakkasista ja lapsuuden auringonlämmittämistä kesistä. Vieraanvaraisuutta, itsetekemistä ja iloisuutta ei ole koskaan puuttunut. Kiitollisuus pieneen on ollut aina läsnä. Ihmisen kohtaaminen ihmisenä rehellisesti aitona itsenään on tullut minulle jo äidinmaidossa.


Luonnollista liikunnallisuutta lapsuudesta

Varhaislapsuuteni maatilaympäristö antoi minulle puitteet kesäisin juosta pelloilla ja hyppiä heinäkasoissa tai talvella auttaa äitiä tamppaamaan mattoja lumessa tai tehdä suunnattoman suuria lumilinnoja isoveljeni avustuksella. Sittemmin kotini sijaitsi urheilukentän laidalla, joten siitä tuli toinen pihani. Pihaleikkien ohella minulle tutuiksi tulivat lajit jalkapallosta tennikseen, yleisurheilusta hiihtoon ja luistelusta jääpeleihin. Monipuolinen kerhotoiminta tutustutti minut voimistelusta jazztanssiin, lentopallosta sählyyn ja tanhuista aerobiciin. Sain siitä vahvan pohjan motoriselle osaamiselle ja suurelle kiinnostukselle ihmisen perusliikkumisesta.


Fyysisyyden fiksuutta fysioterapiasta

Lukioaikana sain tutustua yhden päivän ajan johonkin ammattiin. Menin paikalliseen fysioterapiayritykseen. Ihastuin hermoratahierojan koehoidon tehokkuuteen, omistajafysioterapeutin laajan tietopohjaan ja hoitolan leppoisaan tunnelmaan. Niin päädyin opiskelemaan fysioterapiaa, jossa opin selvittelemään fyysisen kehon haasteita avoimin silmin ihmisen kokonaisuutta kunnioittaen.


ORTONin oivat oppivuodet

Elämä kuljetti minut Keski-Suomesta kuntoutussairaalan kautta töihin arvostettuun Invalidisäätiön sairaalaan, Kuntoutus ORTONiin 2000-luvun alussa. Siellä sain oppia valtavasti uutta. ORTONissa erilaisten koulutusten anti oli vahvasti fysioterapiaa syventävää, mutta myös kokonaisvaltaisesti ihmisten kohtaamista, vuorovaikusta ja omaa itseämme kehittävää. Sain erikoistua lymfaterapiaan ja perehtyä akupunktion perusteisiin. NLP- ja puhetaitokoulutuksista sekä kuntoutujiemme liikuntaohjauksessa monipuolisesti hyödynnetyn pilateksen annista voin olla ikuisesti ORTONille kiitollinen.


Solutason salaisuudet syömiseen

Kehoni kertoi ja mieleni maanitteli minut syventämään solutason tietojani funktionaalisen lääketieteen, ravinnon merkitystä painottavaan maailmaan. Syömämme ruoan vaikutukset solujemme kautta kehon ja mielen kokonaisterveyteen selvenivät Terveyden tukipilareiden ja FLT-ravintovalmennuksen tentteihin lukemisessa. Ahmin oppia myös Lupaus Healthin, Nordic Laboratoriesin ja Terveysopisto Saluksen koulutuksista. Olin löytänyt ravinnosta uuden tavan lisätä niin itseni kuin kanssaihmisteni hyvinvointia.

Henkisen hyvinvoinnin herääminen

Stressinhallinnasta kiinnostuminen vei minut yksilölliseen Mindfulness-ohjaukseen, jossa päiväkirjan kirjoittamiseni aktivoitui sitten nuoruusvuosieni. Mindfulnessin päivittäiset läsnäoloharjoitukset olivat aluksi minulle suuri haaste; niitä ei voinutkaan suorittaa. Samoihin aikoihin silmiini osui lehdestä juttu erityisherkkyydestä, joka avasi aivan uuden maailman itseni ymmärtämiseen ja antoi toisenlaisen tavan opetella läsnäoloa. Opettelin olemaan itselleni armollisempi ja anteeksiantavampi.

Tietojani täydentävä työ

Ravintoasiantuntijuuden sisäisen valon ja henkisyyden sytyttämänä ohjauduin töihin yksilöllisesti erottuvaan ja kauneuteen kietoutuvaan PUR Hyvinvointikaupaan. Siellä sain etuoikeuden syventää osaamistani luonnollisia ainesosia pursuaviin ravintolisiin ja ikiaikaisiin yrtteihin. Sain lisäksi tutustua intialaisen lääketieteen eli ayurvedan perusteisiin, ihmistä kokonaisvaltaisesti huomioivan homeopatian yleisiin periaatteisiin sekä puhtaista ainesosista koostuvan luonnonkosmetiikan lempeyteen. Ihanat työkaverini tukivat pelkällä olemassaolollaan henkisen kehittymiseni syventymistä.

Lempeyden lahjan löytäminen

Janoni löytää jotakin lisää, tuntea syvemmin ja olla läsnäolevampi syveni. ”Mikään ei ole sattumaa!” Kohtasin ohjaajan, joka syvensi henkisen hyvinvoinnin tarkastelua ja ohjasi katselemaan maailmaa vieläkin lempeimmin silmin. Sain Lightfulnessista lempeyden lahjan, jonka antoi puuttuvan palasen pakettiini. Tuntosarveni puhdistuivat aistimaan maailmaa, luontoa, ihmisyyttä ja elämää täysillä. Sydämeni avautui rakkaudelle ja itseni hyväksymiselle. Hyväksyin lempeästi myös muut ympärilläni. Tiedostin intuitiivisen puolen itsessäni ja halusin lähteä kehittämään sitä lisää.


Suurella sydämellä Sinulle

Lähdin itseni kehittämisen uudelle tielle. Elämän merkitykseni alkoi hahmottua ja jokapäiväinen läsnäoloni tärkeys muotoutua. Sain kiitollisuudella syventää sydäntietouttani. Sydämen kautta ajattelu lisää läsnäoloani ja keskittää kohtaamistani. Voin nyt valjastaa kaikki elämänoppini ja tietotaitoni Sinun hyvinvointisi tukemiseen, sillä

  • näen Sinut aitona itsenäsi
  • kuulen Sinun sanottavasi
  • tunnustelen kudosrakenteesi, lihaksesi ja luusi herkin käsin
  • ohjaan Sinut yksilölliseen solujesi ravitsemiseen
  • tunnen energiasi virran ja solujesi tuottaman värähtelyn
  • tunnen sydämesi sykkeen, joka on kantava voima niin fyysisessä, psyykkisessä, sosiaalisessa kuin henkisessä hyvinvoinnissasi

Esiintyvän EloMEntorin etsiminen

Esillä oleminen EloMEntorina ja yhteisöllisyys alkoivat elää omaa elämäänsä tuoden uutta. Alkoi syntyä EloMEntorin yhteisö, jonka kautta leviää iloa ja yhteenkuuluvuutta, tietoja ja taitoja. Yhdessä tekeminen, edelläkävijyys ja ekologisuus, toivat polulleni mukaan myös ympäristön hyvinvoinnin ja rohkaistuin omien kokemusteni jakamiseen laajemmin. Alkoi esiintymällä hyvän sanoman levittäminen monin kekseliäin keinoin, joista jokainen soveltaa kokemaansa omalla tavallaan. N iin syntyivät EloMEntorin Energia- ja Ergonomiaillat sekä Sinä olet elämäsi tärkein ihminen-luennot.

Elon energian elämys

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kaikella on tarkoituksensa, niin on merkityksellistä tiedostaa energian olemassaolo ja vahva virtaus ympärillämme luonnossa sekä kehossamme. Kuinka energia toimii meissä, pohdituttaa. Sen hyväksyminen ettei kaikkea vielä tunneta ja kaikkea tapahtuvaa ei voida selittää, helpottaa huolta hulluudesta. Kauneus löytyy uusista elämyksistä energian voimasta, rentouttavasta syvyydestä ja hoitamisen uudesta tasosta. Kiitos! Kiitos! Kiitos!

Elomentor on Sinua varten.

Yhdessä etenemme Sinun hyväksesi.

Eloa, iloa ja valoa suurella sydämellä Sinun kehoosi, mieleesi ja elämääsi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: